Monday, September 28, 2009

my funny valentine

(baba bence sen bunu okuma)

karsi cinsle interaksiyonlarimda oldukca kazma bir profil ciziyorum. erkeklerle iliskilerimde eger herhangi bir hoslanma, begeni durumu yoksa gayet rahat ve dogal davranabilen ben, birisini azicik begenmeyeyegoreyim tam bir gerizekali gibi davranmaya basliyorum. yandim allah hoslandigim anlasilacak diye arzunun 'belirli' nesnesini gorur gormez yolumu degistirmeler, karsilasinca selam vermemeler, ancak mecbur kalinca konusmalar, ozel bir caba sarfederek ilgili kisiye hic bakmamalar, gayret edip o kisiden mumkun oldugunca uzaga oturmalar, surekli vucut dilimi kontrol edip kendimi aksi yone yoneltmeler girla gidiyor. oldu da mecbur kaldik, denk geldi de konusuyoruz bu sefer de acayip agresif tavirlarla surekli alay edip laf sokuyorum, igneleyici yorumlarda bulunuyorum.

gecen gun bir arkadasla konusurken bu sorunumun nereden kaynaklandigini buldum. ortaokulda her inek dogrucu davut gibi ben de sinif baskaniydim. sinifimizin bir turlu rahat durmayan, surekli konusup ortalikta gezinen, hep bir muziplikler pesindeki haylaz mehmet'i de beni kizdirip durmaktan ozel bir zevk aliyordu sanirim. ben de gorev askiyla kendisi ne yaparsa yapsin yilmiyor, sinifta asayisi temin etmeye ugrasiyordum. bu nedenle benim sinif baskanligim cogunlukla mehmet'i azarlamak, mehmet'le laf yarisina girip kendisini maglup etmeye calismak gibi gorevlerden olusuyordu.

bir gun yine siniftan kacip erkekler tuvaletine saklanmis olan mehmet'i sinifa donmeye ikna etmeye calisiyordum ki (yahu bu ne bicim zihniyet, 13 yasinda kendine vazife edindigin sey bak, birak gitsin tuvalete, sana ne, sen arkadaslarinla spice girls cikartmasi filan degis tokus et, bu ne otorite yalakaligi) 'sen git x gelsin, o zaman cikarim tuvaletten' dedi. x'i gonderdim, konustular monustular, mehmet hala cikmiyor tuvaletten, sonra x geldi bana 'mehmet sana cikma teklif ediyor' dedi. ne? nasil yani? e ben mehmet'e cok kotu davraniyordum? demek bu isler boyle, kotu davraniyorsun, sonu ilan-i ask oluyor. allah allah. iyi bakalim...

aradan seneler gecti, ben hala mehmet algoritmasindan bir adim uzaklasamadim. masallah bu yasta kur yapisim ilkokulda asik oldugu kizin sacini ceken oglan cocugu duzeyinde. ve bunun suclusu sensin mehmet. ozur dile mehmet.

7 comments:

Bitmeyen Günün Ortasından said...

:))) bence de bütün suç böle mehmet'lerin

emili said...

bir an kendimi gördüm.demekki tek değilmişim.maalesef çok kötü huylar bunlar.herkes mehmet gibi değil,büyük bir kısmı bu kız benden nefret ediyor,ne uyuz birşey deyip kaçıyor,aklında olsun.

Anonymous said...

özür dile mehmet ha :) güzeldi... çoğu insan öyle :) merak etme yanlız değilsin

Anonymous said...

peki bu mehmet denilen arkadaş muradına erdi mi acep?

libra said...

mahalle baskisi kavusmamiza mani oldu

mehmet s. kahraman said...

ben mehmet. özür dilerim :)

libra said...

hahahhaa