Thursday, November 12, 2009

ezel, evvel, ahir, varlik, zaman (allahu ekber)

ezel dizisini izleyenler bilir, ezel karakterinin kor bir annesi var ve kendisi oglundan ayri kaldigi zamanlarda cikarip cikarip oglunun bebeklik kiyafetlerini kokluyor, 12 sene ayri kaldigi oglunu atkisinin kokusundan sip diye taniyor vs.

annemle oturmus ezel seyrederken iyice havaya girdigimden midir nedir kalkip tuvalete giderken boynumdaki sali cikarip "al evladin yokken bunu kokla, ozlemini gider" diye annemin eline tutusturdum. alip burnuna goturur goturmez abartili bir sekilde ogurup "iyy bu ne" diye kenara atmasi bir oldu atkiyi.

romantik serseri, alayina isyan tadinda dizi bile ceviremiyoruz evde. tam atmosfer yaratayim diye oscar wilde'dan siir okucam 'herkes sevdigini oldurur' diye, tam fondan tuncel kurtiz 'herkes gecmisinden vazgecmek zordur sanir, ancak esas zor olan gecmisin sizden vazgecmesi'dir diye verecek pseudo-felsefeyi, ortam bir anda olacak o kadar'a donuyor. kader boyleymis. kismet.


'libra'cim biz seni truffaut izleyen sostakovic dinleyen, bos zamanlarinda belgesel seyreden biri bilirdik, ne ayak simdi boyle ezel mezel' diyecek okuyuculara aciklama:

heidegger'in varlik ve zaman (sein und zeit) eserini 16. kez mutalaa etmek uzere salondaki kitapliga dogru ilerlerken o esnada acik olan televizyona gayri ihtiyari gozumun kaymasi, tam o anda annemin koluma yapisarak beni koltuga oturtmasi, ormekte oldugu atkiyla koltuga baglamasi, gozlerimi acik tutmak icin tom ve jerry usulu gozkapaklarimin arasina kurdan sikistirmasi ve ayni olay akisinin gizemli bir takdir-i ilahi neticesinde her hafta tekrarlanmasi sonucu bu tur seylerden hic hazzetmeme ragmen, mecburen ve tamamen iradem disinda gelisen sartlar dolasiyla, cebren ve hile ile ezel dizisini izledim, izliyorum.

not: 3 kisim tekmili birden muzikli komedi diye feysbuk'ta sayfamiz var, oraya da bekleriz.
not2: valla ben acmadim kendime fan sayfasi, yeminlen.

6 comments:

Anonymous said...

çok renkli bir aileniz var. blog'unuz çok keyifli!

libra said...

cok tesekkur ederim, yine bekleriz:)

sarkut said...

yeni entrylerinize hasret kaldık libra kardeş.

Anonymous said...

beni aldattin libra!
meger romantik serseri bi dizi ismi imis. populer kulturden uzak kaldim diye bu denli alayci yakistirmalar... bilemiyorum. bence iliskimizi gozden gecirmenin vakti geldi.
_________________
bir sonraki sahne nyc sokaklarinda bir kirmizi isikta gecer. libra ustu acik pahali bir siyah arabanin icinde yavuklusu ile oturmakta, saclarini bir o yana bir bu yana savurmaktadir. o sirada bir gokdelenin tepesinde dansci arkadaslari ile takilan deri ceketli beyaz atletli anonymus, savrulan saclarin kokusunu alir almaz yani basinda duran motora biner ve isiklarda bekleyen libranin otomobilinin uzerinden ucarak gecer. cevredekiler kramp soylemleri ile birbirlerine "lan noldu" diye soruyor olsalar da efsane kahramanimiz anonymous "gozume inanirim haydi zipla" diyerek ortamin am.na komustur.

not: rafet el roman ve burak kuttan sonra bir de olcu de ozlem tekin serpistirirsek 90lar nyc klipleri serisini tamamlamis olucaz. katkilarini bekliyorum.
not2: romantik serseri bi burak kut sarkisi imis. hayir yani ben de oyle bildigimden degil, googlea sordum o soyledi. valla.
not3: saka bi yana, romantik serseri ne ya? alayina isyan'i buldum da romantik serseri adina bir kanyak veremedi yuce google.
not4.5: kaynak
not5: kaytarma nelere kadir.
not9/11: o memo.. burasi NEV york amerika... pannntelon...

libra said...

romantik serseri ulkemiz satihlarinda bolca bulunan joleli sacli, kirli sakalli, dar kotun ustune dar gomlek giyen, kurtlar vadisi izleyen, sevdi mi tam seven, sildi mi bir kalemde... bir prototip?
not: ustu acik arabam siyah degil kirmizi, beni baskasiyla karistirdiniz.

sviolin said...

ezel dizisini izlemiyorum ama tuncel kurtiz in ses tonundan olayların nasıl gelistigini kafamda canlandırabiliyorum. güzel yazı.